Regievoering over totale ICT-diensten bij Horizon College

Transitie van de ICT-omgeving vanuit één datacentrum naar de Azure-cloud.

Person
Heb je vragen, of zin in een kop koffie?

Anne Steverink

Regievoering over totale ICT-dienstverlening

Eind 2016 heeft het Horizon College een programma opgestart om ICT-kosten te besparen en de complexiteit van de infrastructuur te reduceren. In IT-Workz heeft de instelling een nieuwe samenwerkingspartner gevonden die ondersteunt bij de verder professionalisering van de ICT-regieorganisatie. ‘Ons doel was het selecteren van een partner die state-of-the art flexibele ICT-diensten ontwikkelt en door ontwikkelt’,  aldus Jacques Smeets, Chief Information Officer bij het Horizon College. IT-Workz is ontstaan vanuit het onderwijs en beschikt over het juiste inzicht en inleveringsvermogen in de rol van ICT in het onderwijs en de daaraan gerelateerde diensten.

 

Jacques Smeets benadrukt wat de school nodig heeft: ‘De student van nu verwacht van het Horizon College een geïntegreerde en interactieve dienstverlening via meerdere kanalen, informatie die altijd ter beschikking is en een leeromgeving waarbij communicatie, samenwerking en interactie centraal staan. Docenten verwachten zoveel mogelijk administratieve verlichting en transparante beschikking over hun gegevens. Dit vraagt om een moderne organisatie waarbij op een efficiënte wijze gebruik wordt gemaakt van beschikbare informatie en technische mogelijkheden. Met deze aanbesteding hebben we IT-Workz getoetst aan onze toekomstplannen.’

 

‘IT-Workz is zeer verheugd met de gunning door het Horizon College’, zegt algemeen directeur Jan Broeken. In de selectieprocedure is gebleken dat IT-Workz passende en toekomstgerichte dienstverlening levert op de gebieden innovatie, flexibiliteit, kwaliteitsborging en prijs-prestatieverhouding. ‘Inmiddels is de migratie in goede samenwerking met medewerkers van het Horizon College en IT-Workz uitgevoerd. In twee weekenden zijn er 4.000 werkstations gemigreerd. Het Horizon College en IT-Workz hebben vooraf applicaties uitvoerig getest en medewerkers van het Horizon College zijn vooraf geïnformeerd via banners, flyers en digitale media. De opstart in de nieuwe omgeving verliep hierdoor vlekkeloos. De data wordt vanuit het bestaande datacentrum gemigreerd naar Azure.’

 

Het Horizon College is een regionaal opleidingscentrum en is met ruim 11.000 studenten en 1.4250 medewerkers de grootste onderwijsinstelling boven het Noordzeekanaal, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend.

 

Jacques Smeets
Chief Information Officer bij het Horizon College

 

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over de ICT-oplossingen voor het onderwijs van IT-Workz? Neem dan contact op met onze accountmanager Anne Steverink a.steverink@it-workz.nl of onze salesafdeling via sales@it-workz.nl.

Heb je vragen over deze case? Neem dan contact met ons op.

Foto medewerker

Anne Steverink

accountmanager