Image

Azure

Ontdek de mogelijkheden van Azure

Person
Heb je vragen, of zin in een kop koffie?

Stefan Collet

Azure voor het onderwijs

Microsoft heeft al zijn datacenterdiensten gebundeld onder de naam Azure. Dit wereldwijde datacenter biedt scholen virtuele servers, opslag en netwerkdiensten tegen een sterk gereduceerd tarief. Azure belooft het onderwijs gratis diensten. Deze zijn niet alleen gratis (of reeds betaald), maar ook enorm waardevol voor de school en zijn eindgebruikers. De gratis diensten vergroten bijvoorbeeld het aanmeldgemak en voorkomen serieuze beveiligingsrisico’s. Daarnaast voorkomen deze diensten onnodige kosten en vervangen ze risicovolle lokale en externe hardware.

Belangrijkste gratis Azure 'schatten'

  • Azure Active Directory

  • AD Connect

  • Password reset

  • Multi-Factor Authentication

  • Tientallen Single Sign-On koppelingen


IT-Workz helpt onderwijsinstellingen al jaren bij het in kaart brengen van hun nieuwe Azure-wereld. Op basis van die ervaring zijn bewezen blauwdrukken ontstaan voor het primair onderwijs (veel gratis diensten), voortgezet onderwijs (kant-en-klare basisarchitectuur) en hoger onderwijs (uitwerkingen per workload). Vanuit deze blauwdrukken worden scholen geadviseerd over de volgende onderwerpen: 

Gratis platformdiensten (bijv. Azure AD)
Betaalde platformdiensten (bijv. Azure Backup)
Infrastructurele diensten (bijv. virtualisatie)
Netwerkdiensten (bijv. VPN vs ExpressRoute)

De uitkomst is een routekaart die instellingen richting geeft tijdens hun overtocht naar Azure.

Dankzij de opgebouwde ervaring weet IT-Workz onderwijsinstellingen ook optimaal te ondersteunen tijdens de transitiefase. Wij begeleiden de aanvraag van de Azure-tenant, de verbinding(en) en de inrichting van de servers, storage, back-up en het virtuele netwerk.

Referentiecase: Eerste Azure school opent haar deuren

Heb je vragen over dit product? Neem dan contact met ons op.

Foto medewerker

Stefan Collet

Accountmanager New Business