Eerste Azure school opent haar deuren

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op:

Eerste Azure school opende in 2017 haar deuren

Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) is sinds 2017 de eerste school in Nederland die volledig werkt vanuit de Microsoft Azure cloudomgeving. De traditionele lokale serveromgeving is compleet vervangen door virtuele servers in Microsoft Azure. Een toekomstvast en flexibel platform dat mee kan schalen met de groei van de school was een belangrijke wens van CSW. Met Azure worden de gegevens in een flexibel cloudplatform bewaard en kan de capaciteit aangepast worden aan het aantal gebruikers binnen de scholen.

 

Voordelen voor de leerling

Een groot voordeel voor CSW, met drie vestigingen, is dat de school door het gebruik van Azure leverancier-onafhankelijk is. Coen Spijkers, projectleider CSW:’Wanneer we over een aantal jaar opnieuw moeten aanbesteden, hoeven we alleen dienstverlening uit te vragen en kunnen we de ICT-infrastructuur in tact laten. Ook is de schaalbaarheid erg prettig; zo kunnen we in een examenperiode voor een maand een extra server huren, waardoor onze IT-omgeving in die periode flexibel is. De beheeromgeving is compacter en goedkoper omdat je betaalt voor hetgeen dat je daadwerkelijk gebruikt. Het is natuurlijk wel zo dat je eenmalig een investering moet doen in de verbinding.

 

Microsoft Azure in het onderwijs

Bij de Europese aanbesteding kwam IT-Workz, IT-leverancier voor het onderwijs, als beste uit de bus. Het bedrijf onderzocht in samenwerking met Microsoft al langere tijd de mogelijkheden van OS-en applicatiedistributie vanuit Azure en hierdoor bespaarde CSW op de onderzoekskosten. De reeds ontwikkelde blauwdruk was een groot voordeel. Coen Spijkers: ‘IT-Workz is de enige leverancier in het onderwijs met aantoonbare ervaring. Deze organisatie komt uit het onderwijs en begreep onze wensen, waardoor alleen de Azure-functionaliteiten zijn gebruikt die wij echt nodig hadden. We zijn begeleid vanaf de aanvraag, tot de succesvolle livegang. De intensieve samenwerking met Microsoft, IT-Workz en CSW gedurende het hele traject gaf ons extra vertrouwen.’ Hoewel Microsoft Azure in het onderwijs een nieuwe ontwikkeling is en er op de achtergrond hard gewerkt werd aan de oplossing, merkte de gebruiker van de overstap geen verschil. Een leuk bijkomend voordeel van Azure, is de overstap naar Office 365, waarmee ze altijd, overal en opdezelfde manier kunnen werken. Spijkers: ‘Microsoft heeft qua look & feel en gebruiksvriendelijkheid een enorme slag gemaakt. Dat spreekt de gebruiker aan. Het is een omgeving van nu. De scholen EduDelta, Mondia en C.S.G. Prins Maurits waarmee we de Europese Aanbesteding uitschreven, zijn eind 2017 ook gemigreerd naar Azure. Samen laten wij andere stichtingen graag zien hoe de oplossing werkt.

 

Wil je meer informatie over Azure oplossingen?
Steeds meer onderwijsinstellingen stappen over naar de cloud. Wat maakt dit platform zo interessant?

 

Lees meer over onze Azure cloud oplossingen

 

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier