IT-Workz en SLBdiensten gaan samen verder

SLBdiensten, Slim.nl en IT-Workz werkten al op diverse vlakken samen in het onderwijs, onder andere via MBOwebshop.nl, de leermiddelenwinkel. SLBdiensten gaat nu samen met IT-Workz. Door de bundeling van krachten ontstaat een sterke groep van ICT-bedrijven die leerlingen, studenten, docenten en onderwijsinstellingen in staat stelt nog beter in te springen op de groeiende vraag voor specialistische ICT met onderwijservaring.

De technologische mogelijkheden in het onderwijs nemen enorm toe en het verwachtingspatroon van de leerlingen is sterk veranderd. De digitale mogelijkheden worden echter nog beperkt benut. Voor onderwijsinstellingen is het niet eenvoudig om optimaal gebruik te maken van alle beschikbare digitale mogelijkheden. IT-Workz en SLBdiensten bundelen nu de krachten waardoor specialistische ICT-ervaring in het onderwijs -en de uitleg daarover- onder een dak wordt aangeboden. De gecombineerde ICT-ervaring kenmerkt zich daarbij door software-en dienstenlicenties, data-analyse, implementatie, onderhoud, support en ICT-innovatie. IT-Workz, SLBdiensten en Slim.nl zijn in het verleden ontstaan vanuit het onderwijs. Met dit onderwijs-DNA werken de organisaties dagelijks met scholen en studenten aan betere, slimmere en betaalbare inzet van ICT in het onderwijs. IT-Workz en SLBdiensten bedienen samen meer dan 900 onderwijsinstellingen met softwarelicenties, beheer, identity management en educational technology trainingen. Totaal bereiken IT-Workz, SLBdiensten en Slim.nl minstens 1 miljoen studenten en medewerkers.

Jeroen Borgsteede, directeur van SLBdiensten en Slim.nl: "Wij werken vanuit SLBdiensten voor het onderwijs in Nederland en zien veel onderwijsinstellingen een transitie richting cloud-IT maken. Tot nog toe hielpen wij ze met adequate licenties op high-end software (o.a. Microsoft) tegen speciale Nederlandse onderwijscondities en het trainen en ondersteunen van alle gebruikers. Met de kennis, expertise en collega’s van IT-Workz kunnen we een stap verder gaan en het onderwijs ook echt helpen op locatie en de potentie van alle ICT-technische mogelijkheden volop benutten”.

Jan Broeken, directeur van IT-Workz: "Voor IT-Workz biedt deze bundeling tal van kansen. De samenwerking op het vlak van leermiddelen wordt nu nog steviger en de ervaringen en grote netwerken van SLBdiensten bieden weer toegang en kennis waarmee IT-Workz zich verder kan ontwikkelen als de trusted ICT-advisor voor het onderwijs."

Rob Neutelings, voorzitter Raad van Bestuur ROC West-Brabant: ”Vanaf 2007 heeft ROC West-Brabant de automatisering en het beheer daarvan geoutsourcet aan IT-Workz. Nu de technologische ontwikkelingen in het onderwijs zich intensiveren is met SLBdiensten een stevige partner gevonden voor de verzelfstandiging van IT-Workz, waardoor hun kennis en kunde breder toegankelijk wordt gemaakt voor het hele onderwijs in Nederland.”

Over SLBdiensten

SLBdiensten is in 1992 opgericht als intermediair tussen de software-branche en het onderwijs. SLBdiensten ontzorgt -en ondersteunt- het onderwijs, opdat het onderwijs meer ruimte en middelen heeft voor haar primaire taak: zorg dragen voor de brede ontwikkeling van leerlingen. SLBdiensten, Slim!nl, MBOWebshop, VOWebshop, zijn meerdere labels uit de groep. Voor meer informatie: http://www.slbdiensten.nl

 


◀ Terug naar thema overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier