Onderwijsgroep Buitengewoon kiest voor IT-Workz als totaalleverancier ICT-diensten

Onderwijsgroep Buitengewoon heeft besloten het IT-beheer aan IT-Workz toe te vertrouwen. Uitgangspunt was om met één ICT-partner samen te werken en een van de eisen was dat de oplossing moest worden geleverd vanuit Azure. IT-Workz kwam als beste uit de bus in een Europese aanbesteding. De twee partijen hadden al een samenwerkingsovereenkomst, deze wordt nu uitgebreid. De onderwijsgroep gaat zich nog meer richten op de digitalisering van het onderwijs.

De digitale werkplek

Voor Onderwijsgroep Buitengewoon is het vooral van belang dat de ICT-dienstverlening van hoog niveau is. Voor bepaalde groepen worden de digitale werkplekken uitgebreid. Hiervoor worden zoveel mogelijk webgebaseerde applicaties beschikbaar gemaakt vanuit Office 365. Deze onderwijsapplicaties zullen voor hen overal, altijd en vanaf elk device toegankelijk zijn. Leerkrachten kunnen de werkplek van de leerling op maat aanpassen. Zeker in deze tijd is het cruciaal om de inrichting in de Microsoft Azure cloud op orde te hebben.

Pascal Marcelis, beleidsmedewerker ICT bij Onderwijsgroep Buitengewoon, kijkt uit naar de nieuwe samenwerking: "IT-Workz had unaniem de beste inschrijving waarbij goed is meegedacht met onze situatie, onze kwetsbare leerlingen en professionele medewerkers als eindgebruikers die zo nu en dan om maatwerk vragen. De aanpak voor verbeteringen zat goed in elkaar. We verwachten dan ook veel van onze vernieuwde samenwerking, en hebben er alle vertrouwen in."

Onderwijsgroep Buitengewoon is de overkoepelende organisatie van zeven scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. De scholen bieden zo’n 800 kinderen en jongeren met specifieke opvoedings- en ontwikkelingsvragen extra ondersteuning en begeleiding.

 

Foto vlnr: dhr. J. Doek, applicatiebeheerder OGB, dhr. P. Schutte, directeur-bestuurder OGB,
dhr. J. Broeken, directeur IT-Workz, dhr. P. Marcelis, beleidsmedewerker ICT OGB

 

NB: We hebben elkaar de hand kunnen schudden voor de uitbraak van het coronavirus.


◀ Terug naar thema overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier