Online Pressure Cooker


Snelheid


Creativiteit


Betrokkenheid

Stoom je school in een dagdeel klaar voor Office 365

Veel scholen zijn bezig met het inrichten van lesgeven op afstand. Wanneer je met Microsoft Teams van Office 365 aan de slag gaat komt er echter veel op je af. Tijdens de Online Pressure Cooker nemen we je in een dagdeel mee in de mogelijkheden die Office 365 biedt voor online lesgeven op jouw school. Daarbij komt niet alleen het video-lesgeven aan de orde, maar ook de overige onderdelen van Office 365 en Microsoft Teams die het lesgeven (op afstand) kunnen faciliteren. 

 

Bij het inrichten van Microsoft Teams moet niet alleen oog zijn voor het technisch klaarzetten, maar moet van tevoren ook nagedacht worden over diverse andere (beleids)vraagstukken. Bijvoorbeeld over de manier van samenwerken, nieuwe werkwijzen en communicatie binnen de school (zeker wanneer het gaat om privacy-gevoelige informatie). 

 

Hoe zorg je ervoor dat een les op afstand met Microsoft Teams en de overige onderdelen van Office 365 die bijdragen aan het onderwijs, structureel goed en veilig kunnen worden ingezet binnen jouw school? Met welke inrichting voorkom je een onbeheersbare samenwerkingsomgeving met een wildgroei aan Teams door verkeerd gebruik? Met de Online Pressure Cooker helpen onze onderwijsconsultants scholen om weloverwogen te kiezen voor de beste inrichting van hun digitale onderwijs.

Pressure Cooker - drie stappen

  • Weten de deelnemers welke onderdelen in Office 365 zitten, wat deze kunnen betekenen voor lesgeven op afstand en wat hierbij de kansen en valkuilen zijn.

  • Hebben de deelnemers inzicht in welke beleidsvraagstukken van belang zijn voor het samenwerken en lesgeven (op afstand) met Office 365.

  • Kan jouw school goed geïnformeerd de volgende stap zetten met de verdere uitrol van Office 365.


 

Vraag nu direct meer informatie aan over de Online Pressure Cooker en onze onderwijsconsultants nemen zo snel mogelijk contact op. 

 

 

 

 

Online Pressure Cooker: aan de slag met Office 365

In een sessie van 3 uur nemen we een selecte groep deelnemers van jouw school mee in de mogelijkheden van Microsoft Teams en Office 365. Het werkt het beste wanneer dit een afspiegeling is van de organisatie : ICT-afdeling, docenten, directieleden, administratief medewerkers en bijvoorbeeld de informatiemanager. 

Tijdens de Pressure Cooker wordt besproken hoe een school online kan lesgeven en samenwerken met de verschillende applicaties van Office 365.  De opzet van de samenwerkingsomgeving wordt doorgenomen waarbij de rol van SharePoint, Teams en OneDrive wordt toegelicht. Vanuit de verschillende deelnemers wordt verkend wat de meerwaarde van Office 365 is voor de school. Na afloop wordt een rapportage opgesteld met daarin alle inzichten en uitgangspunten van de school die als input kan dienen voor de volgende stap bij de uitrol van Office 365.

Wil je vervolgens aan de slag met het beleid omtrent Office 365 en digitaal onderwijs? Tijdens de Online Beleidssessie van IT-Workz gaan onze consultants samen met de deelnemers van jouw school aan de slag.

 

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier