Application Delivery as a Service

Wil je meer weten over ADaaS? Neem dan contact met mij op.

Patricia Haullussy

Altijd en overal werken en studeren vanuit de cloud.

 

Stel je voor: 24/7 toegang tot applicaties voor alle studenten, docenten en medewerkers van een onderwijsinstelling. Zonder beperkingen als locatie, tijdstip of type device en met een drastische vermindering van tijd en resources besteed aan IT-beheeractiviteiten tot gevolg. Het is een van de vele redenen waarom onderwijsinstellingen kiezen voor Application Delivery as a Service (ADaaS). 

Voordelen ADaaS

  • Studenten en medewerkers krijgen via een portaal (SURFworkplace) altijd en overal toegang tot een scala aan applicaties, met welke apparatuur dan ook (m.u.v. Linux).

  • Het minimaliseert kwetsbaarheden die ontstaan door te werken in verschillende omgevingen, met een groeiende verscheidenheid aan apparatuur.

  • De IT-afdeling krijgt meer tijd en aandacht voor de kerntaken. ADaaS neemt tijdrovende zaken - zoals packaging en applicatiebeheer – grotendeels uit handen.

  • ADaaS beschikt over uitgebreide rapportages. Zo kan je bijvoorbeeld inzicht krijgen in de relevantie van je applicaties.


ADaaS voor SURF

 

IT-Workz levert ADaaS namens SURF aan onderwijsinstellingen onder de naam SURFcumulus Application Delivery. Onderdeel van deze dienst is SURFworkplace, het portaal voor studenten en medewerkers.  

Hoe werkt het?

 

Via SURFworkplace laat je studenten en medewerkers flexibel en veilig werken of studeren. Zij stellen hun eigen, unieke tegelblok samen uit de beschikbare applicatietegels. Deze tegels zijn verwijzingen naar RemoteApps, die in Azure Virtual Desktop omgevingen van de onderwijsinstelling worden gehost.

 

 

Om de gebruikers op een veilige manier toegang te verlenen tot SURFworkplace en de applicatie, maken we gebruik van het bestaande (instellings-) account van een gebruiker én - indien gewenst - de bestaande authenticatie-oplossing van een instelling. Vervolgens heeft de gebruiker in één klik en vanaf ieder apparaat toegang tot alle toegekende applicaties.

 

Bekijk ook de onderstaande video van SURF.

 

Dienstverlening

 

Tijdens de onboarding bouwen we samen de dienst op. De experts van IT-Workz maken alle systemen en omgevingen klaar voor de ADaaS-dienstverlening. Verder integreren we de diensten en infrastructuur (zoals opslag en printen) en packagen we de applicaties. Na livegang onderhoudt en actualiseert IT-Workz de applicaties en installeert en beheert het de nodige servers en diensten. Dit alles om het portaal en de applicaties veilig en gebruiksvriendelijk beschikbaar te houden. 

Demonstratie

 

Om een concreet beeld te krijgen van de ADaaS-dienst en het portaal SURFworkplace, kunnen onderwijsinstellingen toegang krijgen tot een demo-omgeving. Inclusief de mogelijkheid om eigen applicaties in deze omgeving te testen.

 

Interesse in een demonstratie? Vraag deze bij ons aan.

Case Inholland

 

Onderwijsapplicaties veilig en tijd-, plaats- en device-onafhankelijk beschikbaar maken voor studenten en medewerkers. Met die wens werd SURFcumulus Application Delivery binnen Inholland geïmplementeerd en uitgerold. Inmiddels staat er een gebruiksvriendelijk applicatieplatform, dat het management ook inzichten biedt in het gebruik van de onderwijsapplicaties.

 

Huub Oude Groen van Hogeschool Inholland vertelt meer over de voordelen van SURFcumulus Application Delivery en het gehele traject dat aan de implementatie voorafging.

 

Lees de case

(op Breensnetwork.nl)

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier