Azure Landing Zone

Een veilige, vliegende start in de cloud

 

Met een Azure Landing Zone creëer je de basisinfrastructuur van de Azure-omgeving voor jouw onderwijsinstelling volgens de richtlijnen van Microsoft. Hiermee heb je snel een veilig platform in Azure om je toepassingen op te laten landen. De omgeving is zo ingericht dat deze eenvoudig op te schalen is en innovatie ondersteunt.

 

IT-Workz biedt als cloud-expert een gestandaardiseerde uitrol van een Azure Landing Zone in Azure, ingericht volgens de juiste standaarden, governance en security.

Voordelen Azure Landing Zone

  • Snelle realisatie van de Azure Landing Zone

  • Een veilig platform gebaseerd op bewezen standaarden

  • Eenvoudig op te schalen en gereed voor innovatie


Aanpak

 

Door bij het opzetten rekening te houden met zaken als schaalbaarheid, governance, compliance, connectiviteit en security ontstaat een veilige en duurzame omgeving voor de migratie, modernisering en innovatie van toepassingen in Azure.

 

In onze aanpak voor het uitrollen van de Azure Landing Zone hanteren we 4 fases:

 

  1. Voorbereiden: Het in kaart brengen van de behoeften ten aanzien van de Azure Landing Zone.
  2. Ontwerpen: Het opstellen van een uitgebreid High Level Design (HLD) op basis van de richtlijnen vanuit het Cloud Adoption Framework van Microsoft.
  3. Bouwen: Realisatie (en overdracht) van de Azure Landing Zone gebaseerd op het HLD als uitgangspunt voor alle vervolgprojecten in Azure. Denk aan de migratie van applicaties en huidige servers en/of databases.
  4. Beheer: Ervoor zorgen dat de Azure Landing Zone aan de juiste standaarden blijft voldoen.

Migratie en modernisatie

 

Zodra de Azure Landing Zone operationeel is, kan de daadwerkelijke migratie (en modernisatie) beginnen. IT-Workz kan ook dit volledig verzorgen.  

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier