Breens Identity Center
Flexibel en stabiel IAM-platform voor het onderwijs
Onderwijsinstellingen hebben te maken met een grote verscheidenheid aan type gebruikers. Afhankelijk van hun rol hebben al deze gebruikersgroepen verschillende accounts en rechten binnen de school organisatie, zoals het gebruik van applicaties en rechten op bestanden en samenwerkportalen. De verscheidenheid en complexiteit maakt het gebruik van een goede Access en Identity Management (IAM)-oplossing noodzakelijk. Breens Identity Center maakt dit mogelijk en stelt je in staat om de toegang en het beleid efficiënt te beheren en up-to-date te houden. Het aanmaken, bijwerken en verwijderen van accounts, logingegevens en toegangsrechten kunnen hiermee verder worden geautomatiseerd.
Wat zijn de voordelen?
-
Kostenbesparing
-
Minimalisering van de veiligheidsrisico’s
-
Vermindering van fouten door handwerk
-
Snelle afhandeling van wijzigingen
-
Voldoen aan compliance-wetgeving
-
Gebruiksvriendelijkheid door single-sign on
-
Frequent geautomatiseerde updates
-
Saas-oplossing: geen investeringen in hardware
Wat zijn de voordelen van Breens Identity Center?
Jarenlange ervaring met een bewezen effectieve IAM-oplossing binnen de onderwijsmarkt.
Mogelijkheid tot implementatie van een Breens ID-center totaaloplossing.
Mogelijkheid tot uitbreiding en differentiatie, met nóg specifiekere toepassingen.
Ondersteuning van veel verschillende koppelingen en inrichting op maat.
In de loop der jaren hebben wij vanuit IT-Workz tientallen koppelvlakken met bron- en doelsystemen gerealiseerd. Deze expertise benutten wij om de inrichting te versnellen en betaalbaarder te maken. Onze oplossing gebundeld in het Breens ID-center zorgt voor een stevige basis en is in staat om met de dynamische wensen, eisen en organisatieprocessen mee te groeien. Een robuust en flexibel IAM-platform opent de deur naar een prettige en persoonlijkere ICT-omgeving en maakt werken met ICT eenvoudiger, persoonlijker en bovendien een stuk veiliger.
Het Breens Identity Center platform wordt door IT-Workz ingericht in samenspraak met de onderwijsinstelling. Op basis van onze best practices en standaard IAM-componenten, zoals Microsoft Identity Management (MIM) en Active Directory-connect (AD-Connect) worden samen met de onderwijsinstelling de IAM-procesgangen gedefinieerd en de keuze voor de gebruikers in combinatie met rechtengroepen gemaakt. Omdat het IAM-platform door IT-Workz als dienst wordt aangeboden, draait het IAM-platform op een cloudomgeving in Nederland die door IT-Workz actief wordt gemonitord, beheerd en geoptimaliseerd (bijvoorbeeld met reguliere updates). Hierdoor wordt voorkomen dat een onderwijsinstelling voor onverwachte uitgaven aan infrastructuur komt te staan, bijvoorbeeld door het uitvallen van een server.
IT-Workz onderhoudt en ontwikkelt de koppelingen met diverse administratieve bron/doelsystemen, zoals bijvoorbeeld RAET Youforce, Somtoday en itslearning. Daarnaast zijn we continu op zoek naar nieuwe koppelingen met soortgelijke systemen, zodat we deze kunnen ontwikkelen en ontsluiten voor onze gebruikers. Daarmee biedt het IAM-platform een stevige basis om toegang tot toekomstige applicaties uit te breiden.
IT-Workz heeft koppelingen met de volgende systemen:
De IAM-oplossing ondersteunt Single Sign On en Multi Factor Authentication. Met Single Sign On hoeven gebruikers zich voor toegang tot verschillende applicaties maar één keer aan te melden en dus niet voor iedere applicatie een ander wachtwoord te onthouden. Tevens ondersteunt het IAM-platform Multifactor Authentication, waarbij een gebruiker veiliger kan inloggen door bijvoorbeeld niet enkel een wachtwoord in te voeren, maar deze tevens te bevestigen via een mobiel device (telefoon).
De basis van het IAM-platform is een geautomatiseerd proces: gebruikers en gebruikersgroepen worden automatisch aangemaakt en gesynchroniseerd op basis van de leerling- en/of personeelsadministratie. De verantwoordelijkheid voor de juistheid van de gegevens is op de juiste plaats bij de administratieve bronsystemen belegd. De beheerlast wordt weggenomen bij ICT, waardoor het handmatig invoeren van gebruikers en gebruikersgroepen door de ICT-afdeling verleden tijd is. Handmatige invoerfouten van gebruikersaccounts worden hiermee ook voorkomen.
Het toekennen van rechten gebeurt door het koppelen van de gebruikersgroepen aan de vooraf gedefinieerde rechtengroepen. Hierdoor worden menselijke beheerfouten en gelieerde veiligheidsrisico's teruggedrongen. Alleen de voor Identity en Acces Management benodigde en afgesproken persoonsgegevens worden verwerkt. Het IAM-platform wordt ondersteund op een cloudoplossing die in Nederland draait. Daarmee voldoet het Breens ID-center aan de AVG.
Optimale en efficiënte inrichting voor jouw instelling
IT-Workz is ontstaan vanuit het onderwijs en bekend met onderwijsprocessen. Wij weten daardoor als geen ander dat iedere school uniek is en zijn eigen wensen en behoeften heeft. Bovendien heeft IT-Workz jarenlange ervaring met het begeleiden van de invoering van IAM-trajecten bij onderwijsinstellingen. Daardoor zijn wij in staat om de juiste vragen te stellen en als partner met je mee te denken. Gezamenlijk vertalen wij op die manier uw wensen en behoeften naar de meest optimale en efficiënte inrichting van het IAM-proces.
Klaar voor nieuwe functionaliteiten?
Naast een stabiele basis worden voor Breens Identity Center ook nieuwe functionaliteiten ontwikkeld. Met een Self Service Portaal voor beheerders wordt het aanmaken en/of verwijderen van gebruikers vereenvoudigd. Bovendien is ook het beheren van groepen gebruikers (binnenkort) mogelijk.
Vanuit het 'Role based access' principe wordt het aanmaken en beheren van gebruikersrollen ingericht. De beheerder heeft altijd inzicht middels het portaal en kan desgewenst rapportages ontvangen.
Meer weten of hulp nodig bij het succesvol implementeren van Identity en Access Management op jouw school? Wij helpen je graag!
Aan de slag met hybride onderwijs? Voorkom foute koppelingen!
Om hybride onderwijs en digitaal lesgeven mogelijk te maken hebben onderwijsinstellingen MS Teams-accounts veelal handmatig aangemaakt en zijn hele klassen in Teams opgezet. Met het oog op het nieuwe schooljaar levert die aanpak nog wel enkele uitdagingen op. Leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar, in de brugklas beginnen veel kinderen aan hun middelbare school- of mbo-tijd, maar ook leraren wisselen van functie of onderwijsorganisatie. Daar moeten scholen nog wel mee aan de slag. Anders zit een havo 2-leerling op 1 augustus nog steeds in hetzelfde leerjaar, in plaats van in havo 3.
Met een goede IAM-inrichting zorg je ervoor dat iedereen in de juiste Teams zit en bij de juiste documenten kan.