Digitaal onderwijs goed en duurzaam inrichten

Heb je vragen, of zin in een kop koffie?

Sylvia Elzinga

Thuis én op school leren met Office 365 en Teams

 

Het onderwijs heeft in korte tijd grote veranderingen doorgemaakt. Door de plotselinge verschuiving van fysiek onderwijs op school naar lesgeven op afstand heeft digitaal onderwijs een enorme vlucht genomen. Voor veel scholen lag de focus in deze periode op de continuïteit van het onderwijs met veelal snelle oplossingen, improvisatie en ‘goed is goed genoeg’ op het gebied van ICT voor docenten en leerlingen. 

 

Scholen staan nu voor een grote uitdaging. Vanaf het nieuwe schooljaar moeten onderwijsorganisaties fysiek lesgeven combineren met digitaal onderwijs. Dit 'hybride onderwijs' is een nieuwe werkelijkheid die niet meer verdwijnt. IT-Workz helpt onderwijsorganisaties digitaal en fysiek onderwijs goed en duurzaam in te richten. Dat doen we door slimme inzet van Office 365 en Microsoft Teams binnen én buiten het klaslokaal. 

Zo ben jij klaar voor het nieuwe schooljaar:


 

 

 

Op zoek naar een betrouwbare partner met onderwijskennis? De onderwijsconsultants van IT-Workz ondersteunen bij de inrichting van digitaal onderwijs zodat jouw school vooruit kan in deze uitdagende tijd. 

1. Haal meer uit Teams voor jouw school

 

Microsoft blijft de communicatie- en samenwerkingsmogelijkheden van MS Teams steeds verder uitbreiden. Er komen regelmatig nieuwe initiatieven voorbij, maar wat is er nu echt mogelijk met Teams in het onderwijs? Onze onderwijsconsultants volgen de ontwikkelingen van MS Teams op de voet en adviseren graag over de uitgebreide mogelijkheden en de optimale inzet van MS Teams
op jouw school.

 

Lees hier hoe je Teams duurzaam kunt inrichten voor jouw school.               

 

2. Investeer in adoptie en beleidsafspraken

 

De mogelijkheden en voordelen van werken met Office 365 en MS Teams zijn niet altijd voor iedereen meteen duidelijk. Helaas mislukken digitale transformaties nog vaak door onvoldoende aandacht voor adoptie. Een kleine groep medewerkers zal er misschien voortvarend mee aan de slag gaan, maar de meesten zal je moeten overtuigen van nut en noodzaak.

 

Ontdek de mogelijkheden van een adoptie-traject voor digitaal onderwijs. 

3. Voorkom wildgroei en bewaak privacy

 

Door de snelle implementatie van MS Teams op scholen is vaak te weinig aandacht besteed aan afspraken die gemaakt moeten worden om op een goede manier met MS Teams te werken. Docenten en medewerkers kunnen bijvoorbeeld zelf teams aanmaken. Hierdoor ontstaat een wildgroei aan teamsites en raak je de grip op data en het overzicht kwijt.

 

Bekijk hier de voordelen van een digitale beleidssessie voor jouw school en ontdek hoe je wildgroei van applicaties kunt voorkomen.

 

Hoe gaan scholen om met thuis en op school leren?

Onze onderwijsconsultants delen de verschillende lesroosters van scholen in deze nieuwe fase van digitaal lesgeven.

Download nu de whitepaper met roosters uit de praktijk! 

Teams veilig inrichten? (speciaal voor ICT'ers)

 

Onze Office 365 expert Niels van Beers deelt de zes stappen voor een veilige en duurzame Teams omgeving. 

Download nu de whitepaper inclusief security checklist!

 

"Teams is als samenwerkingsplatform niet meer weg te denken!"

 

 

"In Teams met elkaar samenwerken is wel erg fijn gebleken, juist in de periode van onderwijs op afstand. IT-Workz heeft ons daar binnen het Beatrix College heel goed bij geholpen.” 

 

- Wilma van Noort, rector Beatrix College in Tilburg

 

Bekijk hier de praktijkcase van het Beatrix College met ervaringen over leren op afstand en het (samen)werken in Teams. 

Vragen? Neem contact met ons op, of bel direct 088-4896700

Stap 1

Vul het contactformulier in

Stap 2

Wij nemen binnen 24 uur contact me je op

Stap 3

We sturen de gewenste informatie toe, of plannen een afspraak in

Sylvia Elzinga

consultant onderwijs en ICT