MBOwebshop.nl

aantal gebruikers


80.000

studenten in het mbo

resultaten


7,4

studenttevredenheid

soepele start schooljaar


95%

nagenoeg probleemloos

aantal innovaties


45

in 2019

Leermiddelen slim geregeld

De MBO Webshop is dé winkel waar mbo-studenten eenvoudig hun leermiddelen bestellen en scholen het proces optimaal organiseren.

 

Ga direct naar MBOwebshop.nl

De voordelen van de MBO Webshop:

  • One-stop-shop voor alle leermiddelen

  • Slim geïntegreerd met uw deelnemers en financiële informatiesystemen

  • Innoveren en besparen tegelijk in uw leermiddelenproces


Eigentijdse e-commerce ervaring voor het onderwijs

In de mbo webshop zet de opleiding het pakket aan leermiddelen eenvoudig klaar voor het komende schooljaar of periode. Dit geldt niet alleen voor schoolboeken en digitaal lesmateriaal, maar ook voor algemene zaken zoals kluisjes en specifieke zaken als gereedschappen en excursies. Het is heel eenvoudig voor studenten; ze vinken aan wat ze nodig hebben, bestellen, rekenen af en zijn helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar!

Studenten en scholen stellen zich steeds meer op als kritische én goed geïnformeerde consument onder invloed van de transparante en laagdrempelige informatievoorziening via internet. Zij verwachten eenzelfde ervaring van hun school voor het leermiddelenproces zoals die van online retail marktleiders als Bol.com en CoolBlue.nl: klantvriendelijke service, eenvoud, compleet aanbod én continue innovatie. Onder invloed van technologie kan het leermiddelenproces veel eenvoudiger georganiseerd worden. Gewoon simpel online bestellen, directe toegang tot digitale leermiddelen én de studieboeken nabestellen de volgende dag aan huis afgeleverd. En onder invloed van innovatie in toegang en distributie van leermiddelen, gedreven door technische standaarden in de educatieve content keten, is dat binnen handbereik met de mbo webshop.

Het lijkt een paradox: zowel besparen als innoveren tegelijk. Maar het is mogelijk door continu te werken aan het verbeteren van de volwassenheid van uw leermiddelenproces, zowel in uw eigen organisatie als in uw bedrijfsprocessen. Maar ook in samenwerking met de partners in de leermiddelenketen en door toepassing van moderne technologie zoals de ECK-standaarden. IT-Workz is hierin uw drijvende innovatiepartner.

Samenwerken in de leermiddelenketen is essentieel voor een optimale dienstverlening naar scholen en studenten. Daarom besloten Slim.nl en IT-Workz hun krachten te bundelen in de MBO webshop. Slim.nl vanuit hun kennis en expertise op het gebied van e-commerce, digitale licenties en service naar studenten en IT-Workz vanuit haar IT-expertise en diepgaande domeinkennis over het onderwijs en innovatie.

In schooljaar 2016/2017 betrad Slim!nl MBOwebshop de markt met een pilot voor zo’n 3.000 studenten. Dat ging goed. Voor dit schooljaar werden meer dan 25.000 studenten voorzien van hun onderwijsmaterialen: van digitale licenties, schoolboeken, persoonlijke benodigdheden tot de afrekening van schoolartikelen.

Om dit mogelijk te maken hebben we het afgelopen jaar veel van het complexe proces geoptimaliseerd en geïnnoveerd. Zo hebben we veel van onze klanten bijgestaan bij het goed instellen van de informatiesystemen zodat de totale keten goed presteert voor schooljaar 2017/2018 en kunnen we met trots vaststellen:

  "Yes, het werkt!”

Wil je als onderwijsinstelling meer weten of aansluiten op de Slim!nl MBOwebshop.nl? Ons team komt graag een keer bij jou op school langs of bezoek de Slim.nl MBO Webshop.

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier