Migratie van Google naar Microsoft 365

Met een soepele overgang naar Microsoft 365 als resultaat

Advies aan onderwijs: stop met gebruik Google

Op 7 juni 2021 is bekend geworden dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)  het onderwijs adviseert te stoppen met Google, vanwege fundamentele privacyrisico’s rondom het gebruik van Google Workspace for Education

Indien jouw onderwijsinstelling gebruik maakt van producten van Google, kunnen wij ons voorstellen dat je naar aanleiding van dit bericht veel vragen en behoefte aan advies omtrent jouw eigen ICT-situatie hebt. 

Onze onderwijsconsultants staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven. 

Migratie in stappen

  • Quickscan - Google omgeving in kaart

  • Ontwerp Microsoft 365 omgeving

  • Beschrijving aanpak migratie

  • Conclusies en aanbevelingen

  • Uitvoering migratie (incl. adoptie)


Uitdagingen rondom IT-security en privacy

Het advies van de AP komt natuurlijk op een uiterst onhandig moment in het schooljaar: onderwijsinstellingen werken toe naar rust na een periode van vijftien hectische maanden. Daarnaast zijn de uitdagingen rondom IT-security en privacy toch al heel groot in het onderwijs, gezien de vele incidenten in de afgelopen periode. 

We kunnen je naast het beantwoorden van vragen over de consequenties voor de IT-omgeving ook verder helpen. Van een Quickscan om de situatie in kaart te brengen tot en met de complete migratie.

 

Microsoft 365 Migratie Quickscan 

Met onze Microsoft 365 Migratie Quickscan brengen we jouw huidige Google (Workspace) omgeving in kaart. Vervolgens wordt een migratie-aanpak ontwikkeld, inclusief ontwerp voor de nieuwe Microsoft 365 omgeving. Na afloop ontvang je de belangrijkste conclusies en aanbevelingen en kunnen vervolgstappen worden bepaald. 

 

Overgang naar Microsoft 365 

Kies je voor migratie? Dan helpen wij bij zaken als projectmanagement, technische ondersteuning en bijvoorbeeld (adoptie) consultancy om de overgang naar Microsoft 365 soepel te laten verlopen.

 

Onderwijs ICT Security Scan

Naast (de voorbereiding op) de migratie kunnen wij aan de hand van de ICT Security Scan gedetailleerd laten zien hoe volwassen jouw onderwijsinstelling is op het gebied van security. We bieden een concreet actieplan om je IT-beveiliging te verbeteren, terwijl je voldoet aan de veiligheids- en privacyvereisten. Deze scan is speciaal voor het onderwijs ontwikkeld en is in te zetten binnen het vo, mbo en ho.

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier