Microsoft Office 365


Efficiëntie


Ontzorging


Deskundigheid

Een passende onderwijsoplossing

 

"Hoe realiseer ik tevreden eindgebruikers én een beheersbare IT-omgeving?”

 

Office 365 via IT-Workz
Je wilt op jouw school effectief én efficiënt samenwerken, op een manier die past bij de visie van de school. Veiligheid is daarbij essentieel, net als continuïteit. Je wilt daarom grip houden op de IT-omgeving en wildgroei voorkomen. Ook wil je tijdwinst realiseren, door zoveel mogelijk schoolspecifieke zaken binnen Office 365 te automatiseren. Met als doel niet alleen tevreden eindgebruikers te realiseren, maar óók een beheersbare IT-omgeving.

 

Wil jij dat ook? Neem dan contact op met IT-Workz.

Voordelen

 • Toekomstbestendige onderwijsoplossingen

 • Decennialange ervaring binnen het onderwijs

 • Kennis van ICT- en onderwijsontwikkelingen

 • Praktische en inspirerende begeleiding

 • Keuze uit 7 bouwstenen

 • Ontzorging bij implementaties

 • Resultaatgericht adoptietraject

 • Mogelijkheden voor blijvende ondersteuning

 • Intensieve samenwerking met Microsoft


7 bouwstenen voor een optimale toepassing

IT-Workz biedt 7 bouwstenen om een optimale toepassing van Office 365 te garanderen. Van consultancy tot training, van migratie tot automatiseren: met de 7 bouwstenen kun je kiezen wat bij jouw school het beste past.

Onze onderwijsprofessionals helpen je om inzicht te krijgen in een slimme inzet van Office 365 in het onderwijsproces. Een goede start daarbij is de Pressure Cooker-sessie. Hiermee ervaar je in één dagdeel wat de mogelijkheden zijn van Office 365 en wat er zoal op je af komt wanneer je hiermee aan de slag gaat. Wij helpen jouw school om essentiële keuzes te maken en zorgen er samen met de school voor dat medewerkers én leerlingen de nieuwe samenwerkingsomgeving gaan omarmen.

 

Meer weten over de Pressure Cooker-sessie via IT-Workz?

De samenwerkingsomgeving van Microsoft Teams is niet zonder meer geschikt voor het onderwijs. Zo heb je binnen elke onderwijsinstelling te maken met twee verschillende doelgroepen, die soms strijdige belangen hebben: medewerkers en leerlingen of studenten. De omgeving van Teams moet dan ook zorgvuldig worden ingericht, zodat er - ondanks de strijdige belangen - op een efficiënte en veilige manier kan worden samengewerkt én er grip blijft, zonder wildgroei. Om dit te borgen, heeft IT-Workz voor Microsoft Teams een speciale inrichting ontworpen voor scholen, waarmee deze randvoorwaarde geborgd is.

De praktijk wijst uit dat het voor scholen lastig is om binnen de feitelijke ICT-verandering ook adoptie tot stand te brengen bij de gebruikers. De betrokken schoolmedewerkers zijn immers al druk genoeg met het doorvoeren van de ICT-aanpassing. Daarom helpt IT-Workz scholen met een zelf ontwikkeld adoptietraject. Dit traject loopt parallel aan het ICT-project, waarin de nieuwe inrichting van Office 365 gerealiseerd wordt. In vier opvolgende fases worden de eindgebruikers meegenomen en voorbereid op de nieuwe werkwijze. Steekwoorden daarbinnen zijn inventariseren, coördineren, inspireren, veilig leren en uitbouwen.

 

Meer weten over adoptietrajecten via IT-Workz?

Met onze jarenlange ervaring en speciale tooling zetten wij de e-mail en data van de school veilig en probleemloos over naar respectievelijk Exchange Online, OneDrive en/of Teams (SharePoint). Na een uitgebreide inventarisatie rondom de inrichting, omvang en rechten, een grondige testfase en de inzet van een schaduwomgeving zijn de schooldata en/of de mail met een minimale downtime gemigreerd en weer beschikbaar. Na de migratie hebben we ruime tijd gereserveerd voor nazorg, om eventuele vragen of problemen snel op te kunnen pakken.

Speciaal voor onderwijsinstellingen is Campuz365 ontwikkeld, het startportaal dat naadloos aansluit op alle individuele werkzaamheden & leertaken van medewerkers en leerlingen/studenten binnen de digitale leer- en werkomgeving (DLWO). Campuz365 is een eenvoudig, overzichtelijk en gepersonaliseerd digitaal startpunt voor Office 365 en andere cloudapplicaties. Het portaal voorziet in automatische groepsherkenning en rechtenbeheer. Dit gebeurt op een eenvoudige manier, op basis van verschillende schooladministraties voor medewerkers en leerlingen/studenten, zoals Magister of SomToday.

Wij bieden diverse trainingen voor schoolmedewerkers (OP, OOP en ICT) rondom Office 365 in de dagelijkse schoolpraktijk. In onze werkwijze kunnen wij verschillende methoden toepassen, van inspiratiesessies tot een klassikale training met online elementen (blended learning). Waar een school voor kiest hangt af van de fase waarin de school zich bevindt, het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke schoolsituatie.

 

Ook bieden we blijvende ondersteuning voor gebruikers en beheerders. Zo is er een kennisabonnement voor functioneel beheerders. Met dit abonnement komt een technisch consultant van IT-Workz één dagdeel per maand langs om de komende updates door te nemen. Ook is er ruimte om eventuele vraagstukken te bespreken. De functioneel beheerders kunnen op die manier op tijd de juiste maatregelen nemen.

Wist je dat Office 365 een scala aan mogelijkheden biedt om nog efficiënter en productiever te werken? Zo is het mogelijk om de onderdelen Power BI, Power Automate, PowerApps en SharePoint te integreren tot geautomatiseerde onderwijsoplossingen voor verschillende administratieve processen op uw school. Denk daarbij aan geavanceerde, interactieve formulieren of het automatiseren van werkstromen.


Praktijkcase

Veluwse Onderwijsgroep behoudt grip op Office 365

Sander Klappe, applicatiebeheerder bij de Veluwse Onderwijsgroep:

“Niet iedere samenwerking vraagt om dezelfde informatie en toegang daartoe. Leerlingen bijvoorbeeld per ongeluk toegang verlenen tot toetsingsmateriaal zou desastreus zijn.”

Artikelen

 


Uitstekend samenwerken met Microsoft Teams

 

Wat betekent het gebruik van Teams in de praktijk? Dat is eenvoudig uitgelegd. Binnen Teams maak je verschillende kanalen aan. Deze kanalen zijn de verschillende onderwerpen waarmee je met je collega’s of met de leerlingen aan de slag gaat. Dit kan zijn voor een klas, voor een kleinere projectgroep voor aardrijkskunde, maar ook voor de hele sectie wiskunde.

 

 

 

Certificering

 

 • Microsoft Gold Certified Partner

 • Microsoft in Education Global Training Partner

 • Cisco Premier Partner

 • ISO 9001 en 27001

 • Workspace 365 Select Partner

 • Partner in Education Fontys Hogeschool ICT

 • Nationaal keurmerk mediawijsheid

Wil je onze whitepaper over Office 365 ontvangen?

 

Wil je weten hoe je nóg effectiever les kunt geven en optimaal kunt samenwerken in Office 365?

Lees dan de whitepaper ‘Effectiever lesgeven met Office 365’.

Je krijgt deze whitepaper automatisch toegestuurd wanneer je klikt op de button en het aanvraagformulier invult!

 

download

 

 

Heb je vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Naar contactformulier